Kotsiris Travel

Ειδικευόμαστε στη σχεδίαση και υλοποίηση υπηρεσιών κ τουριστικών πακέτων με κύριο γνώμονα την ασφαλή, την άνετη, την ευχάριστη και αποτελεσματική μετακίνηση κ διαμονή των πελατών.
Δευτέρα έως και Παρασκευή 08.00 – 18.00 Σάββατο 09.00 – 16.00 Κυριακή 09.30 – 14.30
Top
ΣΠΑΡΤΗ «ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΨΕ Ο ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ». ΣΑΒΒΑΤΟ 20/01/2024 - KOTSIRIS TRAVEL
fade
17056
tour-item-template-default,single,single-tour-item,postid-17056,mkd-core-1.1.2,mkdf-social-login-1.2,mkdf-tours-1.3.1,voyage-ver-1.7,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
KOTSIRIS TRAVEL / ΣΠΑΡΤΗ «ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΨΕ Ο ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ». ΣΑΒΒΑΤΟ 20/01/2024

ΣΠΑΡΤΗ «ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΨΕ Ο ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ». ΣΑΒΒΑΤΟ 20/01/2024

22€

άτομο

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/01/2024                    ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΠΑΡΤΗ  «ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΨΕ Ο ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ» Αναχώρηση το πρωί στις 07.30 για την Σπάρτη, με στάση καθοδόν. Θα δούμε το επιβλητικό άγαλμα του Λεωνίδα, που φιλοτέχνησε ο Έλληνας γλύπτης Φαληρέας και στήθηκε το 1969. Κατόπιν θα επισκεφτούμε την Αρχαία Σπάρτη. Ό,τι έχει απομείνει από εκείνη την εποχή δεν είναι κάτι επιβλητικό, σίγουρα όμως είναι μια καλή ευκαιρία για μια βόλτα και για λίγη γνώση! Στις παρυφές της ακρόπολης σώζεται ως τις μέρες μας το κενοτάφιο ή Λεωνιδαίο. Η τοπική παράδοση θεωρεί ότι είναι…

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/01/2024                   

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΣΠΑΡΤΗ  «ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΨΕ Ο ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ»

Αναχώρηση το πρωί στις 07.30 για την Σπάρτη, με στάση καθοδόν. Θα δούμε το επιβλητικό άγαλμα του Λεωνίδα, που φιλοτέχνησε ο Έλληνας γλύπτης Φαληρέας και στήθηκε το 1969. Κατόπιν θα επισκεφτούμε την Αρχαία Σπάρτη. Ό,τι έχει απομείνει από εκείνη την εποχή δεν είναι κάτι επιβλητικό, σίγουρα όμως είναι μια καλή ευκαιρία για μια βόλτα και για λίγη γνώση!

Στις παρυφές της ακρόπολης σώζεται ως τις μέρες μας το κενοτάφιο ή Λεωνιδαίο. Η τοπική παράδοση θεωρεί ότι είναι ο τάφος του Λεωνίδα, ωστόσο είναι γνωστό ότι τα οστά του μεταφέρθηκαν από τις Θερμοπύλες και τάφηκαν βορειότερα, κοντά στο Θέατρο. Στην κεντρική πλατεία δεσπόζει το Δημαρχείο και το άγαλμα του Σπαρτιάτη πολεμιστή. Πολύ κοντά βρίσκεται το αρχαιολογικό μουσείο (έξοδα ατομικά), όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε έργα γλυπτικής και τμήματα ψηφιδωτών δαπέδων. Μεταξύ των εκθεμάτων που θα δούμε είναι τα έπαθλα από την δοκιμασία του δημόσιου μαστιγώματος, στο Ιερό της Ορθίας Αρτέμιδας, με τα οποία βραβεύονταν οι νικητές, που υπέμεναν την δοκιμασία μέχρι θανάτου.

Κατόπιν θα επισκεφτούμε την λεγόμενη “οικία των ψηφιδωτών”. Πρόκειται για δύο γνωστά ψηφιδωτά δάπεδα που απεικονίζουν τον Ορφέα και την αρπαγή της Ευρώπης. Το δεύτερο ψηφιδωτό απεικονίζεται στο ελληνικό νόμισμα των 2 ευρώ. Παραμονή για γεύμα στην πόλη και κατόπιν επίσκεψη στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού (έξοδα ατομικά). Στην συνέχεια θα επιστρέψουμε στην Αθήνα, με στάση καθοδόν.

1

Tour Location